Van het dorp naar de grote stad

  • vr 23 jun 8:30 - 15:00

In de week van 19 tot en met 23 juni gaat het project “van het dorp naar de grote stad” weer van start voor basisscholen van ‘s-Gravendeel. Dit project is bedoeld om kinderen weerbaarder te maken voor hun grote stap richting de Middelbare school.

Maandag 19 en dinsdag 20 juni gaat het project van start in het jongerencentrum van ‘s-Gravendeel, Orion. Het thema voor deze dag is “verkeersveiligheid en doortocht Kiltunnel”. De kinderen krijgen uitleg over het jongerenwerk, een verkeerstest, de fietsen worden gecontroleerd, ze krijgen voorlichting over de Kiltunnel, gaan oefenen met de roltrap en de NS deelt hun kennis over reizen met de trein. Als afsluiter wordt ook de uitslag van de verkeerstest bekend gemaakt. Deze dag wordt aangeboden door Wegschap Tunnel Dordtse Kil, Politie Zuid Holland Zuid, NS Reizigers en het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard.

Donderdag 22 en vrijdag 23 juni start de voorlichting op de basisscholen. In de ochtend krijgen ze les in zelfverdediging, mogen ze een kijkje nemen in een Connexxion bus en krijgen ze uitleg over gezonde voeding en beweging. In de middag zullen social media en groepsdruk behandeld worden met de klassen. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Halt, Connexxion en het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard.