Informatieavond Opvoeding en ontwikkeling van een opgroeiende tiener

  • do 10 nov vanaf 19.30 uur
  • JC de Klep
  • entree Free

Welzijn Hoeksche Waard – Jong Strijen organiseert in samenwerking met Youz een informatieavond, voor ouders/verzorgers van tieners vanaf groep 7 en ouder en andere geïnteresseerden. Het thema van deze avond is opvoeding en ontwikkeling van een opgroeiende tiener van basisschool naar de middelbare school.

 

Daarbij horen verschillende onderwerpen

–              Ontwikkeling van 10-24 jaar, welk gedrag kunt u verwachten en waar komt dit vandaan.

–              Opvoeding en het voeren van gesprekken met een tiener, hoe kunt u gesprekken aanpakken en hoe doen andere ouders dit.

–              Gebruik van genotsmiddelen zoals bv alcohol of het roken van een sigaretje, hoe herkent u dit bij uw kind/ hoe signaleert u ? En wat kunt u verder doen?

–              Gamen en sociale media, wanneer is dit een probleem en hoe voorkomt u dat het een probleem wordt? Wat doet u als het al een probleem is?

–              Weerbaarheid, wat is het? Hoe ontstaat het? Wat kunt u als ouder doen om uw kind weerbaar te maken/ houden?

 

De avond zal plaats vinden op donderdag 10 november 2016 in jongerencentrum

De Klep aan de Sportlaan 11. Vanaf 19.30 zal er koffie en thee voor u klaar staan.

Om 19.45 begint de thema avond en deze zal tot +/- 21.30 duren. Deelname aan deze avond is gratis en iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Interesse? Meld u zich dan via de mail aan bij Jong Strijen via info@jongstrijen.nl

Heeft u inhoudelijke vragen dan kunt u contact opnemen met Anne Fish -van Middelkoop, van Youz afdeling vroeg signalering en preventie, a.middelkoop@youz.nl .