Jeugdlintje: Meld een Oud-Beijerlandse held!

  • wo 12 sep

Jeugdlintje: Meld een Oud-Beijerlandse held!

Kent u iemand van 6 tot 23 jaar die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor anderen óf voor Oud-Beijerland? Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, een heldendaad te verrichten of een mooi initiatief te bedenken dat Oud-Beijerland op de kaart zet? Zet deze Oud-Beijerlandse topper in het zonnetje en nomineer hem/haar voor een Jeugdlintje!

Wat is een Jeugdlintje?

Het Jeugdlintje is een blijk van waardering voor onze jeugdige vrijwilligers. Waardering voor wát zij doen, maar ook omdat zij een voorbeeld zijn voor anderen.

Kinderen en jongeren komen in aanmerking als zij:

  • tussen de 6 en 23 jaar zijn.
  • langer dan een jaar vrijwillig een bijzondere verdienste te hebben geleverd voor hun naaste omgeving/een ander, de maatschappij, vereniging, kerkelijke instelling, natuur, cultuur of scholengemeenschap in Oud-Beijerland of de Hoeksche Waard, of
  • een bijzondere heldendaad of prestatie hebben verricht die Oud-Beijerland positief op de kaart zetten, of
  • een goed initiatief hebben genomen dat de Oud-Beijerlandse samenleving ten goede komt.
  • nog niet eerder voor de inzet zijn beloond.

Hoe draag ik iemand voor?

Iedereen kan een kind of jongere voordragen voor een Jeugdlintje. Ook een vereniging, kerk, school of familielid. U kunt iemand aanmelden door het aanmeldformulier te downloaden op de website van Gemeente Oud-Beijerland. Het ingevulde formulier kunt u tot 1 oktober 2018 inscannen en mailen naar d.joris@oud-beijerland.nl of afgeven op het gemeentehuis.

Wanneer is de uitreiking?

Ieder jaar reikt gemeente Oud-Beijerland maximaal drie Jeugdlintjes uit. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Tijdens een bijzonder, officieel moment in november worden de lintjes uitgereikt. Een moment waarin onze jonge helden en talenten in het zonnetje worden gezet en waarbij iedereen welkom is aanwezig te zijn!

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Debby Joris. Zij is bereikbaar op 088 – 647 15 06 of d.joris@oud-beijerland.nl.