Zeepkistenrace

  • za 19 aug 13:00 - 22:00
  • Hofweg, Heinenoord

Op zaterdag 19 augustus organiseert het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard in samenwerking met Oranjevereniging Nederland en Oranje, restaurant ’t Land van Wale en Buurt Bestuurt een zeepkistenrace. Ontzettend leuk om aan mee te doen, maar ook gezellig en hilarisch om naar te kijken. Blok dus 19 augustus in je agenda!

Ik hoor jullie al denken, een zeepkistenrace?!?!?! Nou inderdaad, dit dus:
(maar dan wel wat kleiner natuurlijk)

Zeepkistenrace met buurt barbecue in Heinenoord
Het idee van een zeepkistenrace is dat een ieder die wil een wagen mag maken om vervolgens een parcours af te leggen. Uiteraard zijn hier wel een aantal eisen aan verbonden, deze zijn hieronder terug te vinden. In verband met de veiligheid moeten we wel een aantal eisen stellen aan het voertuig. Deze worden voorafgaand aan de race gecontroleerd door een jury.

Er zijn twee leeftijdscategorieën, namelijk tot 16 jaar en vanaf 16 jaar. Deelname aan de race kost 5 euro, maar leden van Oranjevereniging Nederland en Oranje mogen gratis deelnemen. Wil je mee doen aan de race? Geef je dan op via nederlandenoranje@gmail.com

Restaurant ’t Land van Wale verzorgt de horeca. Om de dag nog gezelliger te maken organiseren zij een buurt barbecue waar je voor 10 euro aan kan schuiven. Aanmelden voor de barbecue is nodig en kan via nederlandenoranje@gmail.com

Om het feest nog gezelliger te maken wordt er gezorgd voor muziek door een lokale DJ!

Het voertuig
* Helm verplicht
* Minimaal 3 wielen
* Een stuur
* Remmen
* Geen aandrijving ook niet automatisch

Het programma
13:00 uur – Deelnemers melden bij wedstrijdleiding
13:20 uur – Technische keuring voertuigen
13:30 uur – Opstellen voertuigen
14:00 uur – Parcours verkenning deelnemers uitleg veiligheidsmaatregels
14:30 uur – Start race
17:00 uur – Start buurt barbecue
21:00 uur – Prijsuitreiking
22:00 uur – Einde programma

Junior bestuur
Het evenement wordt medemogelijk gemaakt door een groep enthousiaste jongeren die helpen bij de voorbereidingen en uitvoering. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Of bij een van onze andere activiteiten een keer aan te sluiten? Let us know via info@jongbinnenmaas.nl, bel ons op 088-7308967 of WhatsApp ons op 06-82445067.

* Deelname aan het evenement is op eigen risico